Natuur en Cultuur


VEEL GROEN EN VEEL TE DOEN

Het landschap rondom Bergvliet Resort is ontzettend divers, en daarom is er ook ontzettend veel te beleven. Of u nu te voet of te paard door de slingerende bospaden wilt wandelen, lekker wilt slenteren door de stad, grootmeesters van de kunst wilt bezoeken of oog in oog wilt staan met fascinerende dieren, vanaf het resort bent u overal binnen de kortste keren.

Nationaal Park De Biesbosch

De natuur rondom De Biesbosch is vrij uniek en zeldzaam. De reden hiervoor is dat het een zoetwatergebied is dat toch in verbinding staat met de zee en daarom dus ook getijden heeft. Hierdoor ontstaat er een prachtig ecosysteem!
Nationaal Park De Biesbosch
Brabants Museum Oud-Oosterhout

Brabants Museum Oud-Oosterhout

Zin in een reis terug in de tijd? Bij Brabants Museum Oud Oosterhout kan je meer dan 10 verschillende oude ambachten ontdekken, een binnen museum over het leven in 1900 bezoeken en door een park met 250 miniatuurgebouwen wandelen.

Dagje Breda

Het centrum van Breda is in 2019 verkozen tot het beste stadscentrum van Nederland. Vrij terecht ook. Het prachtige oude centrum staat vol met interessant musea, shopping gelegenheden en natuurlijk allerlei gezellige bars en caf├ęs.
Dagje Breda
Reptielenhuis de Aarde

Reptielenhuis de Aarde

Een van de meest fascinerende musea in Breda is Reptielenhuis de Aarde. Hier vindt u een paar hele bijzondere exotische reptielen die van verre jungles en vlakten komen. Ook kunt u hier binnenlopen tijdens voedermomenten en soms mag u zelfs een slang vasthouden!

Museum de Pont

Museum de Pont, in het nabijgelegen Tilburg, stelt allerlei intrigerende moderne kunst tentoon die u aan het denken zet. De collecties wisselen zich vaak af, dus elke keer is weer een nieuwe ervaring. Als u een kunstliefhebber bent, dan is dit zeker de moeite waard!
Museum de Pont
De Efteling

De Efteling

Wie kent het niet? De Efteling is natuurlijk een van de grootste trekpleisters van de regio. Hier zijn eindeloos veel sprookjesachtige attracties te vinden zoals achtbanen, spookkastelen, allerlei kraampjes en betoverende wandelroutes.